Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony: 176 idősotthonban volt magasabb a halálozás, mint a Pesti úti Idősotthonban

Szerző: | 2021. április 29., 17:09 | Belföld

Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok vezetőivel tartott konzultáción 2021. április 29-én (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben minden elhunytat gyászolunk, fontos tudni: a koronavírus-járvány második és harmadik hullámában egyértelműen a fővárosi idősotthonokban történt a legkevesebb haláleset – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok vezetőivel tartott konzultációt követően.

HIRDETÉS - AIP

A főpolgármester azt írta, nagy nehezen, hónapok munkájával sikerült megszereznie Szél Bernadett képviselőnek az Nemzeti Népegészségügyi Központtól az ország összes többi idősotthonára vonatkozó adatokat, amelyek – Karácsony szerint – „elemzése letaglózóan drámai képet fest, amiért a kormány minimum magyarázattal tartozik”.

– Közel 4000 áldozatot követelt a járvány a szociális intézményekben országszerte. Idén március elejéig a vírus minden negyedik áldozata szociális otthon lakója volt. A szociális intézményekben bekövetkezett összes haláleset elsöprő többsége, 96 százaléka a második hullámban történt – írta a főpolgármester. Mint megjegyezte, „a második hullámban az összes fenntartó közül egyértelműen a Fővárosi Önkormányzat intézményeiben volt a legkevesebb haláleset, a más – pl. állami, egyházi vagy más önkormányzati – fenntartású intézményben az összes ellátotthoz képest kétszer annyi ember halt meg”.

Karácsony Gergely szerint „a Fővárosi Önkormányzat intézményeinek halálozási adatai még akkor is jobbak az átlagnál, ha figyelembe vesszük az első hullám adatait – noha az első hullámban ezek az intézmények voltak leginkább kiszolgáltatva a kórházakból bevitt fertőzéseknek”. Facebook-posztjában a főpolgármester azt is aláhúzta, „az országban összesen 176 (!) olyan idősotthon van, ahol magasabb volt a halandóság, mint az ország egyik legnagyobb idősotthonában a Pesti úton”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: halálozás, Karácsony Gergely, koronavírus-járvány, Pesti úti idősotthon


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest