Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Bárcsak ne így történt volna” – távozó munkatársaktól búcsúznak az SZFE hallgatói

Szerző: | 2021. május 03., 17:33 | Belföld

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt hónapokban 22 munkatárs távozott a Színház és Filmművészeti Egyetemről: közülük 11 ember felmondott, míg további 11 többnyire közös megegyezéssel távozott – írja Facebook-oldalán a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Hallgatói Önkormányzata (HÖK).

HIRDETÉS - AIP

A HÖK posztjából az derül ki, hogy a modellváltás után szerintük nem jó a hangulat az egyetemen. – Online oktatás van, azok az egyetemi polgárok, akik leginkább kapcsolatba kerülnek a fejünk felé ültetett vezetéssel, a dolgozók. Az, hogy velük hogyan bánnak, hogy ők hogyan érzik magukat, tökéletesen tükrözi azt a hangulatot, amit egy erőszakos átalakítás eredményez – írják.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A 22 munkatárs, akiktől búcsúzni kényszerülnek, többségében az oktatásszervezésben dolgozott az egyetemen, de van köztük könyvelő, művészeti menedzser és technikus is. – Az SZFE mindig is családias hely volt, ahol az, hogy tanulmányi előadó nem egy nevet jelentett a Neptunban, hanem az első arcot, akit felvételin izgulva megpillantunk, a következő évek kávé partnereit a büfében, és, azt, aki ott ül csendben a háttérben mikor záróvizsgát teszünk, és mindentudó mosollyal szurkol a jó jegyért.

– Tudjuk, érezzük, hogy sok minden nem lehet olyan, mint régen, de ezek a számok elkeserítőek és dühítőek. Oktatóinkat, diáktársainkat és most már a dolgozóinkat is elüldözték, a közösségünk olyan sebeket szerzett, amit nagyon nehéz lesz begyógyítani. Ilyenkor látszik, mekkora rombolással jár a sietség, a kíváncsiság és a párbeszéd hiánya, és csak halvány a remény, hogy ebből bármi visszafordítható. Valami, azonban nem változik, kiállunk és felelősséget érzünk közösségünk minden egyes tagjáért, és nem hallgatunk! Sokan több mint tíz éve dolgoztak az egyetemen, reméljük, mindenki megtalálja a helyét. Bárcsak ne így történt volna – áll a közleményben.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egyetemi modellváltás, modellváltás, SZFE, SZFE Hallgatói Önkormányzat, Színház- és Filmművészeti Egyetem


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest