Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Gulyás Gergely a Pfizer-roham után: Most már látjuk, hogy van igény erre

Szerző: | 2021. május 03., 20:57 | Belföld

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozik a közmédiának Zánkán 2021. április 16-án. Mellette Balog Zoltán református püspök (b). A miniszter bejelentette, hogy a történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban. MTI/Vasvári Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány arra készül, hogy legrosszabb esetben kilenc hónap után mindenkit újra be kell oltani – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

HIRDETÉS - AIP

Ebben többek közt a múlt pénteki egynapos Pfizer-akcióról is kérdezték, amikor végül előzetes időpontfoglalás nélkül beoltottak százezer embert. Itt úgy fogalmazott a miniszter, ha lesz eloltható vakcina, akkor lehetnek még hasonló lehetőségek. Most már látják, hogy van igény erre, sokan, ha az oltóanyag típusa is elfogadható, akkor szívesen oltatják be magukat. Beszélt az oltásregisztrációs oldal összeomlásáról is, azt mondta, még zajlik a vizsgálat, de azt sem tartja kizártnak, hogy egyszerre rengetegen próbáltak csak időpontot foglalni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A felvetésre, hogya munkáltatók megkövetelhetik-e az alkalmazottak oltását, azt felelte, „mivel az oltás nem kötelező, ezért érdekes munkajogi vita lenne. Nem hiszem, hogy az államnak ezt szabályozni kellene, de bizonyos ágazatokban, ha a munkáltató így tudja biztosítani a biztonságos munkavégzési körülményeket, akkor ez lehet jogos munkáltatói döntés is. Majd a bíróság eldönti, de ezt a kormány még az egészségügyben sem követelte meg.”

A Szputnyik V vakcináról szólva pedig arról beszélt, csak politikai szempontok hátráltatják az engedélyezést az unióban.

A jövő évi választásokkal kapcsolatban elmondta, a jelöltállításuk júniusra lezárulhat. – 95 százalékban már tudjuk, hogy kik indulnak, nagy meglepetések nem is lesznek. A Fidesznek olyan képviselői vannak, akik bizonyítottak az elmúlt években, évtizedekben – mondta.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Gulyás Gergely, koronavírus, Pfizer


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest