Lázár János: Körültekintőbbnek kell lennie a Fidesznek Simonka, Boldog és Mengyi után

Lázár János: Körültekintőbbnek kell lennie a Fidesznek Simonka, Boldog és Mengyi után

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő segít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársainak a Csongrád-Csanád megyét jelző tábla kihelyezésében Gátérnél a 451. számú úton 2020. június 4-én. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lázár Jánossal, a Fidesz Csongrád megyei országgyűlési képviselőjével, korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszterrel készített videóinterjút a Telex. A volt miniszter arról is beszélt, mit gondol a költségvetési csalással meggyanúsított Simonka György fideszes képviselőről.

„Simonka Györggyel az én problémám nem az, hogy itt van, hanem hogy ide került, mármint hogy közénk került” – mondta Lázár János a Telexnek Mezőhegyesen, ami éppen az emlegetett Simonka György választókerületében van. A lap a képviselőtársa korrupciós ügyeiről kérdezte Lázárt, amire azt mondta, hogy Simonka a bíróságon fejezi be politikai pályafutását.

Lázár arra jutott, hogy „sokat segítenének a Fidesznek, ha ezek az ügyek nem lennének”, mert a Boldog István vagy Mengyi Roland elleni eljárások sem váltak a dicsőségükre. „Természetes, hogy ahol ennyi forrás van, ott megjelennek azok is, akik ebből részesedni akarnak. Az a lényeg, hogy melyik van többségben. Tehát először is azt kell vizsgálni, hogy mi a Fidesz szándéka.” Pont ezért úgy látja, hogy a jövőben a humánpolitikában a pártjának körültekintőbben kell eljárnia, „és a kockázatokat nem kell sokáig magunkkal vinni”.

Ugyanakkor a Fideszben továbbra is erősnek tartja az egymás iránti szolidaritást, de szerinte a hibázóknak be kellene látniuk, hogy azzal használnak, ha elmennek vagy hátrébb lépnek. „Nekünk is megvannak a terheink és megvannak a húzóink is, ez ilyen világ, de ez mindenhol így van” – mondta a politikus, aki egy másik kérdésre már azt mondta, hogy Mészáros Lőrinc villámgyors gazdagodását nem tartja korrupciónak, és ő maga bármikor áll az elszámoltatás elé, ha arról lesz szó, hogy részt vett-e abban, hogy „a nemzeti vagyon nemzeti kezekbe kerüljön”.

Az interjúban Lázár egyébként sokszor elmondta, hogy jól érzi magát, mióta 2018-ban kiszállt a kormányzásból, majd kinevezték a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosnak – ahogy ő fogalmazott, „a nemzet TSZ-elnökének” – amellyel elmondása szerint használható, piacképes tudásra tesz szert.

A volt miniszter arról is beszélt: a politikában abból van elege, hogy „állandóan megy a blabla, hatalmas szövegek vannak, és semmi sem történik, nincs megvalósítási képesség”

Lázár János szerint durva fenyegetések érik a Fideszt Fekete-Győr András részéről.

A politikus szerint a Fidesz polgári programot képviselt, és sajnálja, hogy a városokban ez nem nyerte el a választók bizalmát. Budapest elvesztését nagy veszteségnek nevezte. Az ellenzék programját kritizálta, szerinte az csak arról szól, hogy ne Orbán Viktor legyen hatalmon, de nem ad választ arra, hogy utána mi lesz.

A 2022-es választási esélyekkel kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, 12 év kormányzás után nincs kizárva, hogy országos választáson is jöhet egy olyan pofon a Fidesz számára, mint amit a 2019 őszi önkormányzati választáson szenvedett el. Lázár János elmondása szerint nagy kérdés, milyen típusú vezetőre van szüksége az országnak, de ő ilyen kérdésekkel nem foglalkozik.