Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

LMP: a kormány hónapokon át becsapta az egyetemeket

Szerző: | 2021. május 03., 13:15 | Belföld

Keresztes László Lóránt, az LMP vezérszónoka felszólal az egyetemi modellváltásról szóló törvényjavaslatok együttes vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormánypártiak a felsőoktatás alapítványokba szervezésével bebizonyították, hogy bármikor, még egy súlyos világjárvány idején is képesek meglopni a nemzetet, elárulni a magyarokat.

HIRDETÉS - AIP

Keresztes László Lóránt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány hónapokon át becsapta az egyetemeket és hazudott az Országgyűlésben. Azt hazudták, hogy történelmi szintű fejlesztések kezdődnek a felsőoktatásban, az intézmények megőrizhetik autonómiájukat, ehelyett azonban „fideszes gyámság alá helyezték azokat” – mondta.     

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Felrótta: január óta hangoztatta a kabinet, hogy uniós forrásból 1500 milliárd forint jut fejlesztésre, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban most azt jelentette be, hogy az uniós keretből semmi nem jut erre; Orbán Viktor pedig még büszke is arra, hogy az egyetemek kiszervezése mögött politikai okok állnak.

Hozzátette, eközben kötelezettséget vállaltak arra, hogy a Kínai Kommunista Párt egyetemére többet költ az ország, mint a teljes magyar felsőoktatásra egy év alatt.

Keresztes László Lóránt azt is sérelmezte, hogy vidéken már egyáltalán nem maradt állami egyetem. Közölte ugyanakkor: a kormányváltás után az egyik legfontosabb feladat lesz az egyetemi autonómia helyreállítása, a reformokat pedig konszenzussal kell megtervezni.

(MTI)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: alapítványi modell, Keresztes László Lóránt, LMP


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest