Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Müller Cecília: A TAJ-szám nélküli külföldieket is elkezdik oltani

Szerző: | 2021. május 03., 11:59 | Belföld

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én (Fotó: MTI/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keddtől lehetséges a TAJ-szám nélküli külföldiek oltása is, „járványügyi szempontból éppolyan fontosak, mint a magyar állampolgárok. Elértünk arra a pontra, amikor van már vakcinánk. Bátorítom őket, hogy a keddi naptól éljenek a regisztráció lehetőségével” – jelentette be Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

HIRDETÉS - AIP

Szerinte a védelmi intézkedéseknél sokkal hatásosabbak az oltások, ezért mindenki oltson, regisztráció és időpontfoglalás után, minden olyan oltással, „amely bent van az országban”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

„Noha azt látjuk, hogy csökkent az örökítőanyag-mennyiség a szennyvízben, most már stagnálást észlelünk több helyen. Budapest vonatkozásában egy nagyon enyhe emelkedés volt mérhető, ugyanígy Debrecenben és Szolnok városában” – mondta.

A friss járványadatok ismertetésekor azt mondta, a fertőzöttek jelentős része otthonában gyógyul, egyre kevesebb a súlyos állapotú beteg.

Azt is bejelentette, hogy kedden 334 450 Pfizer-vakcina érkezik, melyek egy része második körös oltásra megy.

Bízik abban, hogy a 16 év alattiak számára is hamarosan elérhetők lesznek a Pfizer-oltások, a döntéshez vezető dokumentum az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) asztalán van már.

Korábban tilos volt személyes tárgyakat bevinni az óvodába, most már azonban szabad bevinni „nyunyókát” az óvodába, megfelelően kell azokat tisztítani otthon – mondta.

Mindkét adag felvétele nagyon fontos, fél védelem nem elég – mondta egy olyan kérdésre válaszolva, mely szerint egyre többen hezitálnak, hogy felvegyék-e a második oltást. Már a tájékoztatóján is beszélt erről, hogy mindkét dózis oltásra szükség van.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest