Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nyomoznak egy fideszes képviselő körüli közbeszerzési anomáliák ügyében

Szerző: | 2021. május 04., 08:48 | Belföld

Budapest, 2021. április 8. Kovács Sándor, a Fidesz vezérszónoka felszólal a megváltozott munkaképességűekről szóló törvénymódosítás általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 8-án. MTI/Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomozást rendelt el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a 24.hu cikke nyomán, amelyben arról írtak, hogy Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő barátjának cége néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben.

HIRDETÉS - AIP

A portál a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján azt írja, hogy a rendőrség április 30-án rendelt el nyomozást versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárásban minősítéssel, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentése alapján.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Mint felidézik, a fő profilként mérnöki tevékenységgel és műszaki tanácsadással foglalkozó GÉ-65 Mérnökiroda Kft. az elmúlt években összesen 13 közbeszerzést nyert el olyan településeken, amelyek Kovács Sándor választókerületéhez tartoznak.

A fideszes és független polgármesterek által vezetett települések közbeszerzéseinek többségén egyedüli pályázóként indult a társaság, amelynek tulajdonosát, Galambosi Csabát nem csupán baráti szálak fűzik a kormánypárti politikushoz: a közelmúltig egy másik cégben még üzlettársa volt Kovács feleségének. A közös üzleti viszonyt azonban a 24.hu eredeti cikkének megjelenése után nem sokkal megszüntették.

Arra is emlékeztetnek, hogy nem ez az egyetlen nyomozás, ami a képviselő és családját érintően indult. A Fidesz politikusának családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Habár az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta, a pénzekből mégis az ő telkén épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával a képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: GÉ-65 Mérnökiroda Kft., Kovács Sándor, közbeszerzés, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest