Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely: A város jövőjéről a budapestieknek kell dönteniük!

Szerző: | 2021. május 04., 18:54 | Belföld

Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok vezetőivel tartott konzultáción 2021. április 29-én (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A város jövőjéről a budapestieknek kell dönteniük, nem a kormány bizalmasainak – szögezte le Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán, ahol arról írt, hogy a kormány által alapított rozsdaövezeti bizottságba egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg.

HIRDETÉS - AIP

Az MTI által is idézett Karácsony Gergely azt írta, a hétvégén jelentették be, hogy rozsdabizottságot alakítanak, tagjai között lesz miniszterelnökségi tisztségviselő, az agrártárca helyettes államtitkára és az ITM-hez tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője. A bizottsági munkálatok célja a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

– Egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg, sajtóból kellett értesülnünk róla, hogy megint a budapestiek feje felett, a fővárosi önkormányzat nélkül terveznek dönteni arról, milyen beruházások valósuljanak meg a városban – fogalmazott Budapest első embere. A főpolgármester kiemelte: a budapestiek már kinyilvánították a véleményüket az effajta politikáról 2019 októberében, amikor felhatalmazást adtak a programjának.

– Ebben, és a hétvégén aláírt városfejlesztési stratégiában is világosan szerepelt: „a nyitott városkormányzásban hiszünk”. Vagyis a beruházásainkkal kapcsolatban megkérdezzük a budapestieket, hiszen döntéseink az ő életükre lesz befolyással – írta, hozzátéve, ezért indítottak el több kérdőívet, többek között olyan barnamezős területek sorsáról is, amelyek „most parlagon hevernek a város belsejében”. – Mi továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy a városlakókkal együtt vezessük Budapestet – zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapest, Karácsony Gergely, rozsdaövezet


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest