Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar

Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar

(Fotó: Pexels/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reggel a keleti határszélen lehet felhős idő, emellett északnyugat felől is egyre nagyobb területen növekszik a felhőzet – előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint szerda kora délutántól többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dél-Alföldet és a Tiszántúlt csak az esti órákban éri el a csapadék, itt várható a legkevesebb mennyiség is. A délnyugati szél többfelé lesz erős, főként a Dunántúlon viharos, délután pedig fokozatosan északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint szerdán délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik, így a nap második felében egyre gyakoribbá válhat a fejfájás, a görcsös panaszok, felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak. A záporok, esetlegesen kialakuló zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok. A front előtt ugyanakkor még sokfelé tapasztalhatnak a fokozottan érzékenyek melegfronti tüneteket is, így migrén, dekoncentráltság, fáradtság, alvászavar, keringési problémák és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájást, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Ugyanakkor a napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre. A hűvös hajnalon még érdemes kicsit rétegesebben öltözködni.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, az országszerte kialakuló csapadék miatt vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők. Záporokban, zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Élénk, erős lesz a délnyugati szél, mely a hidegfront érkeztével délutántól északnyugat felől egyre többfelé északnyugatira fordul, erős, viharos széllökések kísérhetik átvonulását, így ezen a napon a szél sokfelé jelentősen rontja majd a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás