Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Mészáros Lőrinc feljelentette Fekete-Győr Andrást

Szerző: | 2021. május 06., 08:00 | Belföld

Fekete-Győr András bejelenti, hogy indul miniszterelnök-jelöltként (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentését tett Fekete-Győr András ellen Mészáros Lőrinc – írja a 444.hu. Az alapja az volt, hogy a Momentum elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje többször is bűnözőnek nevezte a felcsúti fideszes polgármesterből lett milliárdost.

HIRDETÉS - AIP

A portál kiemelt több mondatot is, amelyet Mészáros Lőrinc sérelmezett. Így például a korábban nekik adott interjúból Fekete-Győr András kiejelentéseit, miszerint „A felcsúti per az Orbán-rendszer politikai és gazdasági felépítőinek, ha úgy tetszik a rendszer fő bűnöseinek a pere lesz. Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik.”

A Budapesti II. és III. Kerületi bíróság a keresetet elutasította, többek között azzal érvelve, hogy értékítélet hangzott el. Az indoklásból kiderül többek között, hogy „A bíróság a sérelmezett kifejezéseket megvizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy azok ugyan elsőre tényállításnak tűnhetnek, azonban – ahogy az a feljelentésben is szerepel – egzakt konkrétumokat nem tartalmaznak.”

Sőt, arra is kitértek, hogy Mészáros Lőrinc közszereplő, tehát többet kell tűrnie. A bíróság megfogalmazása szerint a „feljelentő olyan kiemelkedő jelentőséggel bír a gazdasági életben, hogy gazdasági tevékenysége a köz érdeklődésére is számot tarthat; a gazdasági életben közszereplőnek minősül, így e körben személyével kapcsolatban a véleménynyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: becsületsértés, Fekete-Győr András, feljelentés, Mészáros Lőrinc, Momentum, rágalmazás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest