Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Operatív törzs: A járványügyi adatok javulnak, de a járvány még nem ért véget

Szerző: | 2021. május 06., 13:33 | Belföld

Galgóczi Ágnes az operatív törzs tájékoztatóján

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A különféle intézkedéseknek és az oltásoknak köszönhetően javulnak a járványügyi adatok, de a járvány még nem ért véget – hangsúlyozta az operatív törzs csütörtöki online tájékoztatóján a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője. Galgóczi Ágnes arról is beszámolt, hogy az elmúlt héten összesen 12 716 új fertőzést regisztráltak, ez 30 százalékkal kevesebb a megelőző héthez képest.

HIRDETÉS - AIP

Az új fertőzöttek átlagéletkora 44 év, 54 százalékuk nő és 46 százalékuk férfi. Jelenleg a betegek 12 százaléka tartozik a 65 év feletti korosztályba.

Galgóczi Ágnes elmondta azt is, hogy csütörtökön 64 800 adag Moderna-vakcina érkezik, illetve megkezdődött az oltás a Johnson & Johnson oltóanyagával is. A Janssen-vakcinákat jelenleg oltóbuszokon adják be, de a következő héten már a háziorvosokhoz is kerül belőle.

Kiss Róbert, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában 482 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt, a legtöbben közterületen nem takarták el az arcukat. Ugyancsak az elmúlt napon 86 intézkedés volt a kijárási tilalom megszegése miatt.

Miután az operatív törzs tájékoztatóját megelőzően Gulyás Gergely kormányinfót tartott, így újságírói kérdésekre ezúttal nem válaszoltak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Galgóczi Ágnes, Kiss Róbert, operatív törzs


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest