Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Letegezte és bulimegvonással fenyegette a diákokat Maruzsa: „Ne feledjétek: no vakcina, no party!”

Szerző: | 2021. május 07., 13:34 | Belföld

Maruzsa Zoltán az operatív törzs tájékoztatóján 2020. 04. 29-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pénteki operatív törzs első megszólalója Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár volt, aki többek között arról beszélt, hogy a hét utolsó munkanapján németből vizsgáznak a fiatalok, illetve hogy nincsenek járványügyi gócok az iskolákban. Emlékeztetett, hogy május 10-étől nyitnak a felső tagozatok és a középiskolák, azaz visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, a felsőoktatásban pedig a rektorok döntenek a vizsgák és az oktatás további rendjéről. 

HIRDETÉS - AIP

Arra is felhívta a figyelmet, hogy osztálykirándulásokat ott alvással tilos szervezni, május 25-e után viszont már lehet ballagást és tanévzárót szervezni. Végül a „Ne feledjétek: no vakcina, no party” felkiáltással búcsúzott.

Müller Cecília országos tiszti főorvos arról beszélt, alapvető fontosságú az oltások felvétele, illetve emlékeztetett, az a 16-18 éves, aki péntek éjfélig nem regisztrál, annak később erre nem lesz lehetősége.

A tiszti főorvos felhívta a figyelmet, pénteken és szombaton a kórházi oltópontokon második dózissal oltják az április elején beoltott tanárokat. Felszólított mindenkit, hogy akinek van időpontja, az feltétlenül menjen oltásra, aki viszont valamely okból nem tud, az előre szóljon, hogy másnak adhassák be a neki szánt vakcinát.

Jövő héttől az óvodások és iskolások csoportosan már mehetnek uszodákba, edzőtermekbe, jégpályákra a tornaórákon, sportpályákra, május 13-ától pedig ismét elindulnak a korábban elnapolt elektív, előre tervezett műtétek, rehabilitációs ellátások. Ennek feltétele a védettségi igazolvány, amennyiben az nincs, akkor a műtét előtt két nappal PCR-tesztre kell menni, a műtét napján pedig gyorstesztre.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Maruzsa Zoltán, Müller Cecília, oltás, vakcina


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest