Hadházy Ákos pert nyert a kispesti MSZP-s önkormányzattal szemben

Hadházy Ákos pert nyert a kispesti MSZP-s önkormányzattal szemben

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Újabb pert nyertem meg jogerősen. Ezúttal – a Kispesti Önkormányzat mögé bújva – Gajda Péter polgármester perelt be és vesztett velem szemben, az úgynevezett menzaügyben – közölte Facebook oldalán Hadházy Ákos.

Az ügy bő egy évvel ezelőttig nyúlik vissza. 2019 decemberében ugyanis a független országgyűlési képviselő azt állította, hogy a „kispesti Költségvetési Bizottság azt tervezi, hogy tíz (10!!!) évre, mintegy 10 milliárd forint (!) értékben, valódi VERSENY NÉLKÜL ismét koncesszióba adja a közétkeztetést”. Gajda Péter erre reagálva azt fejtette ki, hogy „a teljes verseny biztosításával, nyílt eljárás alkalmazásával került lefolytatásra a közétkeztetés ellátásának biztosítását célzó pályázat”.

Hadházy Ákos szombat délelőtti tájékoztatása szerint a bíróság megállapította, hogy ha egy közbeszerzésen csak egy induló van, az nem verseny. – A bíróság valós tényként, illetve tényeken alapuló következtetésként fogadta el, hogy az önkormányzat verseny nélkül adta oda a 10 milliárdos bizniszt jelentő közétkeztetést egy olyan cégnek, amelyik gyakorlatilag nem rendelkezett referenciával – írta.

Az ellenzéki képviselő elszomorítónak nevezte, hogy a „szocialista polgármester ugyanis pont úgy kezelte és kezeli a nyilvánvalóan korrupciós vagy versenykorlátozó kispesti ügyeket, mint bármely fideszes kollégája tenné. A részletes és valódi vizsgálat, valamint a politikai és jogi következtetések levonása helyett agresszív kommunikációval hazugsággal vádolja a tényeket feltárókat és megpróbál a bíróságon is jogi csűréssel-csavarással valahogy legalább egy-két mondatba belekötni”.

– Talán jó ötletnek tűnne az ellenzéki vezetésű önkormányzatok botlásait megpróbálni a szőnyeg alá söpörni, de nem az – írta Hadházy Ákos. Magyarázata szerint ugyanis lehetne azzal indokolni, hogy ezek az ügyek eltörpülnek a fideszesek rendszerszintű, sok ezer milliárdos lopásaival szemben, ez azonban több dolog miatt is nagy öngól lenne. Egyrészt ezeket az ügyeket csak akkor lehet eltussolni, ha Fidesz is akarja. Ha az lesz az érdeke, akkor a propagandagépezet a választások előtti hónapokban mindenhol ezeket az ügyeket fogja ordítani. A kispesti ügyek miatt öt nyomozás is folyik, és ha a Fidesz bajban lesz, Gajdát vagy barátait egészen biztosan vezetőszáron fogják elvinni és hetekig erről fog szólni minden. Ha akarjuk, ha nem.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.