Cáfol a központ: nem lesz Pfizer-jelentkezés

Cáfol a központ: nem lesz Pfizer-jelentkezés

Sor a Gottsegen György Kardiológiai Intézetnél, a járdán 2021. április 30-án (Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Értesülése téves. Nem lehet ma Pfizerre időpontot foglalni – ezt válaszolta a Koronavírus Sajtóközpont a Hvg.hu megkeresésére a Népszava értesülése kapcsán. Hozzátették: „az online időpontfoglalóban legközelebb kizárólag az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek számára lesz megnyitva majd a Pfizer-foglalás, a kórházak ennek előkészítését kezdték meg, de az időpontfoglaló még számukra sincs nyitva. Jelenleg továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik foglalható a regisztráltaknak.”

Péntek éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, ám a 190 ezres csoportból alig több mint 84 ezren regisztráltak.

A Népszava eredetileg azt írta, hogy információik szerint újabb Pfizer-akciót hirdet a kormány, és most vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára. Ezzel a lehetőséggel azonban csak azok tudnak élni, akik előzetesen regisztráltak az oltásra. Ők egy sms-t kapnak, amellyel aztán beléphetnek az időpont regisztrációs oldalra. Úgy tudják, hogy az intézmények a déli óráktól élesíthetik saját időablakaikat.  Lapunk egyik olvasója már próbálkozott vele 13 óra 40 perckor, de akkor még nem lehetett Pfizerre időpontot foglalni.

A Népszava eredetileg azt írta, hogy az ő beoltásuk után várhatóan pénteken kaphatják az oltópontokon a Pfizert a mostantól foglalható időpontokon a felnőttek. A lap úgy tudta, hogy azért szűkítették a jelentkezés lehetőségét a 18-59-es korosztályra, mert a regisztrált 60 év felettiek szinte mindegyike megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Aki nem, annak – információik szerint – a háziorvosa segíthet, ugyanis a jövő héten a praxisok is jelentősebb mennyiségű Pfizer vakcinát kaphatnak. 

A jövő heti oltási kampánnyal a hétvégére Magyarországon elérheti a 4,5 millió beoltott számot. – Jövő héttől átlagosan 120-180 ezer Pfizer és Moderna áll majd rendelkezésre első oltásra hetente – közölte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Legutóbb, mikor a miniszterelnök a szokásos pénteki rádiós interjújában bejelentette, hogy aznap még lehet Pfizer-oltást kapni, hatalmas sorok alakultak ki a kórházi pontoknál. Gulyás nemrég arról beszélt, hogy most már látják, hogy erre van igény, a héten pedig közölte, hogy jövő héttel első oltásra is rendelkezésre fog állni a Pfizer-vakcina.