Gurmai Zitát indítja Tatabányán az MSZP és a Párbeszéd

Gurmai Zitát indítja Tatabányán az MSZP és a Párbeszéd

Györfi Mihály, az MSZP választókerületi elnöke (középen) a Szalay Ferenc fideszes polgármester lemondásáért tartott demonstráción a szolnoki Kossuth téren 2016. november 24-én. Mögötte Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja és Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke (Fotó: MTI Fotó: Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gurmai Zita, az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettese lesz a szocialisták és a Párbeszéd közös jelöltje az előválasztáson Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókerületében – olvasható az MSZP közleményében.

Mint írják, Gurmai Zitát olyan elkötelezett, tapasztalt politikusnak tartják, aki tudja, hogyan kell eredményesen harcolni az igazságért és összefogni a sikerért. „30 éves politikai pályafutása során mind a mai napig egy egyenlőbb és igazságos társadalom kialakításáért küzd Magyarországon és Európában egyaránt. Meggyőződésünk, hogy az előválasztást követően 2022-ben már hatpárti jelöltként ő a legalkalmasabb arra, hogy képviselje Tatabánya érdekeit és hozzásegítse Magyarországot a kormányváltáshoz és a korszakváltáshoz” – tették hozzá.

Gurmai 1993-ban lépett be az MSZP-be, 1995-ben lett a párt Nőtagozatának ügyvivője, 2001-ben pedig az elnöke. 2004 óta az Európai Szocialista (ESZP) Nőszervezetének elnöke.