Müller Cecília: Ne engedjenek teret a híreknek, amelyek nem engedik felszabadulni a lelküket!

Müller Cecília: Ne engedjenek teret a híreknek, amelyek nem engedik felszabadulni a lelküket!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Töltekezzünk testileg-lelkileg felemelő élményekkel – erről is beszélt Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján felelős hírfogyasztásra kérve a lakosokat. Mint mondta, sok téves hír kering az interneten, és azt kérte az emberektől, „ne engedjenek teret azoknak a híreknek, amelyek deprimáljak, és nem engedik felszabadulni a lelküket”.

Elmondta, javuló tendenciát mutatnak a járványügyi adataink, és már csak az egyéneken múlik, felveszik-e az oltást. Kedden 200 ezer Szputnyik V oltás érkezett, a vakcina második dózisához szükséges adagok. Müller a sajtótjákoztató során köszönetett mondott az orosz föderációnak az oltásokért, amelyek lehetővé tették, hogy egymillió ember legyen védett. Egyébként még lehet regisztrálni Szputnyik V vakcinára, de már csak korlátozottan. Szintén kedden érkezett 334 ezer adag Pfizer is, ezzel folytatják az első és második körös oltásokat.

A 16-18 évesek oltásáról elmondta, a közel 200 ezer fiatal közül 84 ezren regisztráltak érvényesen oltásra múlt péntekig, a határidő végéig. Később beérkezett további 6 ezer regisztráció a hétvégén, és az a döntés született, hogy ezeket is elfogadják, és az érintettek is foglalhatnak időpontot.

Egyébként nemcsak az oltópontokon, de a háziorvosoknál is folytatódik az oltás, ott Sinopharm, Janssen és Moderna oltások állnak rendelkezésre.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.