Karácsony: Nem szabad hagyni, hogy elvegyék a Diákváros akár egyetlen négyzetcentiméterét

Karácsony: Nem szabad hagyni, hogy elvegyék a Diákváros akár egyetlen négyzetcentiméterét

Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok vezetőivel tartott konzultáción 2021. április 29-én (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Jegyezzük meg ezt a napot. A napot, amikor a Fidesz 15 ezer magyar diák megfizethető lakhatásának helyszínét átadja a kínai állampárt egyetemének, amikor a vári lakásokban lakó miniszterek és bértollnokok érdekében bedöntik a teljes magyar önkormányzati bérlakásszektort, amikor a kormány lemond az ország tapraállítását segítő 3500 milliárd forint uniós segítségről, vagyis minden egyes magyar zsebéből kivesz 350 ezer forintot – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester a közösségi médiafelületen arról is ír, hogy a sarkunkra kell állni. Nem szabad hagyni, hogy elvegyék a Diákváros akár egyetlen négyzetcentiméterét. Azt sem szabad szó nélkül hagyni, hogy „a Fidesz újraélessze a lakásmaffiát és törvénybe írja a belvárosi Rogán-modellt. És Brüsszelig megyünk, hogy megakadályozzuk, az uniós támogatás elherdálását, hogy a kormány a magának kezelje azt a pénzt, ami a magyarokat illeti meg.”

Eközben a Telex arról ír, hogy az Országgyűlés honlapján megjelent két törvénytervezet, amelyek a Diákváros és a Fudan Egyetem számára biztosított terület helyrajzi számait is közli. A területet a térképre rajzolva az látszik, hogy nem igaz, amit kormányzati oldalról eddig állítottak, miszerint „az újonnan létesülő felsőoktatási intézmény nem vesz el területet a Diákvárostól”.

A törvénytervezetből az is kiderül, nemcsak hogy elvesz területeket a Diákvárostól a Fudan, hanem, hogy éppen a legjobb területek jutnak a kínai hitelből százmilliárdokért építendő felsőoktatási intézménynek. Vagyis a két intézmény éppen ellentétesen helyezkedik el, mint arról a kormány korábban kommunikált.