Ezúttal a Hajdúnánáson épülő MotoGP pályának lett miniszteri biztosa havi 1 millióért

Ezúttal a Hajdúnánáson épülő MotoGP pályának lett miniszteri biztosa havi 1 millióért

Tiba István fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond az állattartó telepek korszerûsítésére kiírt pályázat támogatói okiratainak átadásán Hajdúnánáson 2021. május 7-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miniszteri biztost kapott a Hajdúnánásra tervezett MotoGP pálya a fideszes Tiba István személyében. – 2021. május 15. napjától 2023. április 14. napjáig Tiba Istvánt a (...) multifunkciós versenypálya megvalósításáért és a környezetében a multifunkciós versenypályához kapcsolódó fejlesztések koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezem ki – közölte a Palkovics László innovációs miniszter által jegyzett csütörtök esti Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás. A miniszteri biztost titkárság nem fogja segíteni, de havi 1 millió forintot kap majd munkájáért.

Tiba István egyébként Hajdú-Bihar megye 6. választókerületének fideszes országgyűlési képviselője és az Országgyűlés egyik jegyzője is, és a múlt hónapban például több mint bruttó kétmillió forintos fizetést vihetett haza. Érdekesség, hogy a parlament oldalán olvasható adatlapja szerint Tiba a 2018-tól kezdődő parlamenti ciklusban egyszer sem szólalt fel (kivéve tíz technikai megszólalást), de még csak egyetlen egy indítványa sem volt.

A tervezett MotoGP pálya egyébként 65 milliárd forintba fog kerülni.