Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Osvárt Andrea, Hajós András és Tarr Béla is ott van a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom alapítói közt

Szerző: | 2021. május 16., 07:58 | Belföld

A 99 Mozgalom (Forrás: kilencvenkilenc.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Színészek, írók, közgazdászok, polgármesterek és tanulók is vannak a Karácsony Gergely által életre hívott 99 Mozgalom alapítói között. A főpolgármester szombaton jelentette be, hogy elindul az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson, ezzel egy időben elmondta azt is, hogy létrehoztak egy új, pártok melletti mozgalmat is.

HIRDETÉS - AIP

Alföldi Róbert, Ángyán József, Bod Péter Ákos, Bojár Gábor, Elek István, Ferge Zsuzsa, Hajós András, Haraszti Miklós, Jordán Tamás, Kenedi János, Kukorelly Endre, Osvárt Andrea, Pogátsa Zoltán, Tarr Béla – csak néhány név abból a több tucatból, akik a Karácsony Gergely által bejelentett 99 Mozgalom alapítói között szerepelnek.

A politikus szombaton jelentette be, hogy részt vesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson, majd délutáni beszédében említette meg az új mozgalmat. Ezt úgy jellemezte, mint amely a pártok mellett akarja szolgálni a változást, a fékevesztett egy százalék megállításához szükség van ugyanis mindenkire. A szervezet honlapja úgy definiálja hitvallásukat, miszerint „a mai kiváltságosok köré berendezett ország helyett mindenkinek esélyt, mindenkinek jövőt, boldog életet kínáló hazát teremtünk. Itt az ideje, hogy új politikát építsünk, ami az ország 99%-nak érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1%-a helyett”.

Egyúttal egy kilenc pontos programot is nyilvánosságra hoztak, ebben szó van a szociális jóvátételről, az igazságos gazdaság-politikáról, a vidéki Magyarország felemelkedéséről, európai színvonalú egészségügyről és a korrupció elleni harcról is.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 99 Mozgalom, előválasztás, Karácsony Gergely


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest