Debrecen fideszes polgármestere is elfogadhatatlannak tartja a lakástörvényt

Debrecen fideszes polgármestere is elfogadhatatlannak tartja a lakástörvényt

Papp László, Debrecen polgármestere (Fotó: Papp László Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lakástörvény most ismert módosítási javaslata megítélésem szerint elfogadhatatlan, magam sem értek vele egyet – mondta Papp László fideszes debreceni polgármester az RTL Híradónak. Nem ő az első fideszes városatya, aki kikelt Böröcz László kormánypárti parlamenti képviselő javaslata ellen, korábban a XVI. kerületi fideszes polgármesterhez, Kovács Péterhez hasonlóan Székesfehérvár ugyancsak kormánypárti vezetője, Cser-Palkovics András is kritizálta a módosítót, amely már átment a gazdasági bizottságon.

Papp László szerint tekintettel arra, hogy zajlanak még az egyeztetések az önkormányzatok és a kormány között, nem kell a mostani verziót véglegesnek tekinteni.

A lakástörvény-tervezet lényege, hogy 10,5–30 százalékos áron tenné megvásárolhatóvá az önkormányzati bérlakásokat azok bérlői számára. Ha a bérlő ajánlatot tesz, a javaslat jelen formája szerint azt mindenképpen el kellene fogadnia az önkormányzatnak.

Papp elmondta: Debrecen esetében a módosítás több milliárdos vagyonvesztést jelentene. „Ez a mérték, ami a javaslatban szerepel, megítélésem szerint elfogadhatatlan”, hangsúlyozta.

Arról, hogy a kormánypárti javaslatot fideszes városvezetők is kritizálják, a polgármester azt mondta, szerinte a normálisan működő pártoknál mindig vannak vélemények és ellenvélemények, most is ezek ütköztetése folyik történik.

Egy tucat polgármesterrel beszélt már Böröcz László a törvénymódosításról – derül ki ugyancsak az RTL Híradóból. A képviselő próbálta megvilágítani a szempontjait, szerinte ezek egy részét el is fogadták. A polgármesterek saját javaslatokat is tettek, ezekről Böröcz azt mondta: „mi ezeket a javaslatokat természetesen megvizsgáljuk, és amennyiben úgy látjuk, hogy ez összhangban van a törvény céljával, vagy javít magán a törvényen, akkor még az is előfordulhat, hogy elfogadjuk őket”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.