Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Debrecen fideszes polgármestere is elfogadhatatlannak tartja a lakástörvényt

Szerző: | 2021. május 17., 20:00 | Belföld

Papp László, Debrecen polgármestere (Fotó: Papp László Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lakástörvény most ismert módosítási javaslata megítélésem szerint elfogadhatatlan, magam sem értek vele egyet – mondta Papp László fideszes debreceni polgármester az RTL Híradónak. Nem ő az első fideszes városatya, aki kikelt Böröcz László kormánypárti parlamenti képviselő javaslata ellen, korábban a XVI. kerületi fideszes polgármesterhez, Kovács Péterhez hasonlóan Székesfehérvár ugyancsak kormánypárti vezetője, Cser-Palkovics András is kritizálta a módosítót, amely már átment a gazdasági bizottságon.

HIRDETÉS - AIP

Papp László szerint tekintettel arra, hogy zajlanak még az egyeztetések az önkormányzatok és a kormány között, nem kell a mostani verziót véglegesnek tekinteni.

A lakástörvény-tervezet lényege, hogy 10,5–30 százalékos áron tenné megvásárolhatóvá az önkormányzati bérlakásokat azok bérlői számára. Ha a bérlő ajánlatot tesz, a javaslat jelen formája szerint azt mindenképpen el kellene fogadnia az önkormányzatnak.

Papp elmondta: Debrecen esetében a módosítás több milliárdos vagyonvesztést jelentene. „Ez a mérték, ami a javaslatban szerepel, megítélésem szerint elfogadhatatlan”, hangsúlyozta.

Arról, hogy a kormánypárti javaslatot fideszes városvezetők is kritizálják, a polgármester azt mondta, szerinte a normálisan működő pártoknál mindig vannak vélemények és ellenvélemények, most is ezek ütköztetése folyik történik.

Egy tucat polgármesterrel beszélt már Böröcz László a törvénymódosításról – derül ki ugyancsak az RTL Híradóból. A képviselő próbálta megvilágítani a szempontjait, szerinte ezek egy részét el is fogadták. A polgármesterek saját javaslatokat is tettek, ezekről Böröcz azt mondta: „mi ezeket a javaslatokat természetesen megvizsgáljuk, és amennyiben úgy látjuk, hogy ez összhangban van a törvény céljával, vagy javít magán a törvényen, akkor még az is előfordulhat, hogy elfogadjuk őket”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Böröcz László, Cser-Palkovics András, Kovács Péter, lakástörvény-tervezet, Papp László


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest