Koronavírus: 382 az új fertőzött és elhunyt 64 beteg

Koronavírus: 382 az új fertőzött és elhunyt 64 beteg

A német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagok, Comirnaty-vakcinák (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Immár 4 714 992 főt oltottak be a koronavírus elleni vakcina első dózisával, míg a második injekciót már 2 749 235-en kapták meg – derült ki a járványügyi tájékoztatás céljából létesített kormányzati honlap keddi ismertetőjéből. A beszámoló szerint az elmúlt 24 órában 382 az új fertőzöttet regisztráltak, míg elhunyt 64 beteg. Ugyancsak kiderült, hogy az oltásra regisztráltak száma 76 ezerrel átlépte az 5 milliót, akiknek 84 százaléka már legalább az első oltást megkapta.

A közlemény szerint tovább csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, ami jelenleg 2197, közülük 251-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 128 714 fő.

A statisztikák szerint eddig 798 955 fertőzöttet és 29 277 halálesetet regisztráltak a járvány kezdete óta.

– Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket kérjük, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot! Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat az időpontfoglalóban, és még kevés Pfizert is annak, akik sms-t kapott. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást. Már ingyen le lehet tölteni azt a mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra. Ma újabb Pfizer szállítmány érkezik – írták a Koronívirus.gov.hu oldalon.