Több napsütés várható, de az esernyőt még nem tehetjük el

Több napsütés várható, de az esernyőt még nem tehetjük el

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden továbbra is északkeleten lesz felhős, esős az idő, másutt a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. A délnyugati, nyugati megyékben késő délutántól, estétől már megnövekedhet erősebben is a felhőzet, és ott szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat – számol be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A figyelmeztető előrejelzés szerint az északnyugati, nyugati szél nagy területen erős lesz, többfelé lehetnek viharos erejű (általában 60-70 km/h) széllökések, és jégeső is elképzelhető. Összességében a hegyvidéki tájakon lehet a legerősebb a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de az északkeleti tartósan csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint kedden elvonul a front, de az erős, viharos szél és az átlagosnál hűvösebb idő sokak számára megterhelő lehet. Sokaknál kialakulhat fejfájás, felerősödhetnek a görcsös panaszok, a szél miatt pedig nyugtalanabbnak, ingerlékenyebbnek érezhetjük magunkat. Emellett alvászavarok, álmatlanság is felléphet.

Címkék: időjárás