Karácsony szerint már több mint 30 ezren csatlakoztak a mozgalmához

Karácsony szerint már több mint 30 ezren csatlakoztak a mozgalmához

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miniszterelnök jelölt (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Már több mint 30 ezren vagyunk! És napról napra egyre többen leszünk – erről írt közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester szombaton. A politikus nemrég nemcsak azt jelentette be, megméretteti magát a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, de azt is, új szerveződést hoz létre 99 Mozgalom néven.

Karácsony szerint „a többség érzi és tudja, hogy nem bízhatjuk tovább a jövőnket azokra a kevesekre, akiknek féktelen uralma szétszakította az országot és a lehető legmesszebbre vitte a politikát attól, amiről szólnia kellene: a közös életünktől”. – Ma 1 százaléknyi kiváltságos uralkodik a 99 százalékos többség felett. Itt az ideje, hogy Magyarország lerázza magáról ezt az uralmat! – írta Karácsony csatlakozásra buzdítva követőit.

A mozgalomhoz korábban Alföldi Róbert, Ángyán József, Bod Péter Ákos, Bojár Gábor, Elek István, Ferge Zsuzsa, Hajós András, Haraszti Miklós, Jordán Tamás, Kenedi János, Kukorelly Endre, Osvárt Andrea, Pogátsa Zoltán, de például Tarr Béla is csatlakoztak már.

A Magyar Hang Karácsony Gergellyel készült nagyinterjúja itt olvasható, ebben arról is szó esik, a politikus szerint mi az értelme egy újabb mozgalom létrehozásának.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.