Fekete-Győr: Nehezen viseli Orbán Viktor, hogy teljesen eljelentéktelenedett az európai politikában

Fekete-Győr: Nehezen viseli Orbán Viktor, hogy teljesen eljelentéktelenedett az európai politikában

Fekete-Győr András bejelenti, hogy elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök ma, azaz csütörtökön találkozott Santiago Abascallal, a spanyol VOX elnökével, amiről a Facebookon is megemlékezett. Nem állta meg ezt szó nélkül Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

– Nehezen viseli Orbán Viktor, hogy a Néppártból való kiszorítása után teljesen eljelentéktelenedett az európai politikában: az európai vezetők már sokkal inkább a keleti diktatúrák trójai falovát, mint Magyarország miniszterelnökét látják benne – írja Facebook-bejegyzésében.

Arra is rámutatott, hogy a Fidesz képviselői lassan már naponta vétóznak meg Kína vagy Oroszország elleni közös uniós kiállásokat és más kereskedelmi megállapodásokat, és a Tanács ülésein sokáig Orbán Viktor volt a belarusz diktátor érdekeinek fő képviselője.

Az ellenzéki politikus szerint Orbánt már a legkevésbé sem veszik komolyan, ezért megpróbálja szétverni az Európai Uniót. – Ezért barátkozik a gyakran orosz pénzből finanszírozott európai szélsőjobboldali pártokkal – jegyzi meg, majd rátér a spanyol szélsőjobboldali párt, a VOX elnökével tartott csütörtöki egyeztetésre.

Mint írja, „a VOX egyébként az a párt, amely az Európai Parlamentben többek közt a külhoni magyarok támogatásáról szóló Minority Safepack javaslat ellen szavazott. Spanyolországban pedig egyedül nem szavazta meg a pártokon átívelő, nők elleni erőszakot elítélő állásfoglalást.”

– Ilyen barátai vannak a miniszterelnöknek – fogalmaz, majd végezetül még odaszúr: Orbán „2022 után maximum egy eljelentéktelenedő, korrupt ellenzéki párt elnöke lesz, nem egy EU-s tagállam miniszterelnöke.”