Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Az Orbán-kormány ismét megszegte adott szavát”

Szerző: | 2021. május 31., 19:24 | Belföld

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő, azaz május 31-e volt a határideje annak, hogy kiderüljön: jár-e kompenzáció Budapestnek a kiesett iparűzési adó bevételek miatt. A főpolgármester és a kerületi vezetők azonban továbbra sem kaptak sem választ, sem tájékoztatást a kormánytól, hogyan kívánják pótolni azt a több tízmilliárd forintos bevételt, amelytől a főváros elesett – ezt Karácsony Gergely és az ellenzéki kerületek polgármesterei közös közleményükben írták.

HIRDETÉS - AIP

Szerintük tehát „az Orbán-kormány ismét megszegte adott szavát, folytatja a városok kifosztására, a változásra szavazó budapesti többség megbüntetésére és az önkormányzatiság kiüresítésére alapozott károkozását”. Azt kifogásolták, hogy december óta lett volna ideje a kormánynak kitalálni, hogyan kártalanítják a budapestieket, ám ehelyett csak „mellébeszélést, konkrét hazugságokat” kapott a főváros.

A kormány tavalyi döntése 31 milliárd forintot vont el a fővárostól és a kerületektől. Az iparűzési adóból származó bevételek évek óta a városüzemeltetés költségeit fedezték. – Az elvonásokkal tehát a városvezetést nehéz helyzetbe hozták ugyan, a városlakókat viszont megsarcolták – közölték. Külön kitértek rá, hogy a kompenzáció jellemzően olyan településeknek járt, ahol kormánypárti a városvezetés. – A szándékuk tehát egyértelmű: bosszút állni és kivéreztetni azokat a városokat, köztük a fővárost, ahol 2019. októberében ellenzéki polgármestert választottak – írta a főpolgármester és az ellenzéki polgármesterek. Szerintük tehát a kormány nyíltan különbséget tesz állampolgárok között: ellenzéki város, kormánypárti város. Utóbbinak minden jár, előbbinek még az sem, amihez joga lenne.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: főváros, iparűzési adó, Karácsony Gergely


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest