Megvan, kit látna szívesen a honvédelmi miniszter a hadsereg új parancsnokaként

Megvan, kit látna szívesen a honvédelmi miniszter a hadsereg új parancsnokaként

Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai államtitkára beszédet mond a honvédkadét-szakképzés elindítása alkalmából tartott zalaegerszegi rendezvényen 2020. október 6-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség parancsnoksága hétfői székesfehérvári, rendkívüli állománygyűlésén bejelentette, hogy Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának– írja az MTI.

Az előző parancsnokot, Korom Ferencet a napokban mentette fel Áder János köztársasági elnök, holott megbízatása 2023. május 15-ig szólt. Az ügy kapcsán a honvédelmi tárca közleményt adott ki, ebben azt állították, Benkő Tibor honvédelmi minisztertől Korom Ferenc vezérezredes kérte a felmentését.

A vezérezredes kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat – a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését – jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is. Korom Ferenc meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja – tették hozzá.