Ismét megszólalt Kína a Fudanról, szerintük az egyetem mindkét fél érdekét szolgálja

Ismét megszólalt Kína a Fudanról, szerintük az egyetem mindkét fél érdekét szolgálja

Kínai zászló (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kínai külügyminisztérium szerint a sanghaji Fudan Egyetem budapesti kampuszának terve minden fél érdekét szolgálja, és összhangban áll az aktuális trendekkel – írja az MTI.

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta: a kínai egyetem budapesti kampuszának terve a cserekapcsolatok fontos platformját jelenti.

Reagálva a kampusz ellen szombaton Budapesten rendezett demonstrációra, a szóvivő reményét fejezte ki, hogy „Magyarországon az érintettek objektív, észszerű és tudományos megközelítést alkalmaznak az emberek közötti normális cserekapcsolatok átpolitizálása és megbélyegzése helyett", fenntartva a kétoldalú baráti viszonyt és együttműködést”.

Korábban Vang Ven-pin azt mondta arról, hogy a magyar ellenzék Kínát bíráló utcaneveket avatott a Fudan Egyetem tervezett helye felé vezető úton: megvetésre sem érdemes. Később Magyarország kínai követségének sajtószóvivője azt közölte: a belügyeikbe való beavatkozásnak veszik, ha olyan szavakat használ Karácsony Gergely főpolgármester, mint „demokrácia”, „jogállam”, „emberi jogok”. Erre Karácsony úgy reagált, ezt tudomásul veszi, de mivel hisz az említett értékekben, a továbbiakban is használja majd ezeket.

Címkék: Budapest, Kína, Fudan