Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Beer Miklós: Orbán a Hősök terén kezet foghat a pápával

Szerző: | 2021. június 08., 16:46 | Belföld

Beer Miklós (Fotó: Balogh Viktória)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eucharisztikus kongresszus zárómiséje után, a Hősök terén kezet foghat Ferenc pápával a kormány- és az államfő – fogalmazott a Klubrádiónak adott interjúban Beer Miklós. A nyugalmazott püspök szerint nem kell politikai felhangokat keresni, egyszerűen csak örüljünk, hogy Magyarországra jön a pápa. Elmondása szerint eleve nem is volt szó protokolláris fogadásokról. A sajtóban korábban az terjedt el, hogy a kormány menekültpolitikája miatt nem akar Orbán Viktorral találkozni a pápa. Emiatt aztán kormányközeli megszólalók neki is mentek az egyházfőnek, Bencsik András például keresztényellenes viselkedéssel vádolta Ferenc pápát.

HIRDETÉS - AIP

Beer szerint nem szokványos látogatásról van szó, eucharisztikus kongresszusokra nem szoktak eljönni a pápák, 1938-ban sem érkezett ide a katolikus egyházfő, noha a Vatikán képviseltette magát. Nagy dolog tehát, hogy a pápa eljön és misét mond.

A nyugalmazott püspök hozzátette, nem tudja a pontos menetrendet, de feltételezi, hogy a Hősök terén Orbán Viktor és Áder János, illetve Ferenc pápa üdvözlik egymást. Olyasmiről szó sem volt, hogy a Sándor-palotába vagy a Karmelita kolostorba menne a pápa, tette hozzá.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Beer Miklós, Ferenc pápa, Orbán Viktor


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok!

Szilágyi Áron olimpiai bajnok!

Történelmet írt a magyar vívó. Csernoviczki Éva és Szatmári András kiesett. Salim Omar ötödik lett tékvandóban. Verrasztó Dávid, Mihályvári-Farkas Viktória és Hosszú Katinka döntőbe jutott.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest