Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hadházy „szomorújátéknak” tartja, de azért elindul az előválasztáson

Szerző: | 2021. június 09., 16:04 | Belföld

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár színjáték-jellegűnek és szomorújátéknak nevezte Hadházy Ákos az ellenzéki előválasztást, a Magyar Hang megkeresésére most azt mondta, hogy elindul a megmérettetésen.

HIRDETÉS - AIP

Hadházy Ákos szerdán kavarta fel a zuglói előválasztást érintően eddig sem túl nyugodt állóvizet. A Facebookon lehangolónak nevezte, hogy több parlamenti párt és az egyik miniszterelnök-jelölt is – Karácsony Gergely – beállt Zuglóban ellenfele, az MSZP-s Tóth Csaba mögé. – Van, aki fél az ásótól, van, aki nem. Az ásóval nem lehet kompromisszumot kötni, csak megalkudni lehet vele. Csak azt nem érdemes, mert akkor az lesz, amit az ásó akar – írta, nem is túl burkoltan Karácsony Gergelynek címezve. A főpolgármester ugyanis korábban egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszélt, ha visszamegy Zuglóba, őt elássák, az ásó végére pedig sokan éppen Tóth Csabát képzelték.

A Fideszt és az LMP-t is megjárt politikus ezután arról írt, hogy a sorozatos visszalépések miatt az előválasztás kezd ugyanúgy színjáték jelleget ölteni, mint ahogy színjáték a fideszes parlament, és ez nagyon rossz irány. Ebben a helyzetben komolyan át kell gondolni, hogy ebben szomorújátékban érdemes-e szerepet vállalni.

A Magyar Hang megkeresésére Hadházy Ákos most azt mondta, hogy ő már elkezdte a kampányt, vagyis jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy elindul az előválasztáson. Ám itt megismételte, hogy az egész kezd „színjáték jelleget ölteni”, így gondolkodni mindig kell.

Megkérdeztük arról a helyzetről is, ha az előválasztáson alulmarad szocialista ellenfelével szemben, számít-e listás helyre, amellyel bekerülhet a parlamentbe. A politikus szavai szerint számára nem a parlamentbe kerülés a cél, hanem egy olyan Országgyűlésben akar dolgozni, ahol ráhatása van arra, hogy az általa feltárt disznóságok ne maradjanak következmények nélkül. Szerinte a pártoknak is úgy kell most viselkedni, hogy a választók elhiggyék: egy kormányváltás után nemcsak a cégtábla lesz lecserélve, hanem valóban változás jön. Márpedig ez az utóbbi napokban úgy tűnik, nem megy mindenkinek, még a miniszterelnök-jelöltek közül sem.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: előválasztás, Hadházy Ákos, Tóth Csaba, Zugló


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest