Az LMP egy DK-s politikust támogat a momentumos Hajnal Miklóssal szemben

Az LMP egy DK-s politikust támogat a momentumos Hajnal Miklóssal szemben

Csárdi Antal mögé állt be Dobrev Klára (Forrás: Dobrev Klára Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP a DK-s Komáromi Zoltán mögé állt be az ellenzéki előválasztáson abban a körzetben, ahol megméreti magát a momentumos Hajnal Miklós is. Emellett támogatják a szintén DK-s Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest is, aki – mint írták – „már többször bizonyította rátermettségét a politika területén”.

A zöldpárt a Demokratikus Koalíció összesen nyolc politikusa mellett sorakozott fel. A már említettek mellett támogatják még a fővárosban Barkóczi Balázst, illetve a vidéki körzetekben Gasztonyi Lászlót, Csonka Balázst, Balázs Pétert, Berecz Mátyást és Hajba Csabát. Meggyőződésük, hogy ezek a politikusok méltó módon tudják képviselni Magyarország és a rájuk szavazó emberek érdekeit a következő országgyűlési ciklusban is.

Eközben a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára is beállt egy zöldpárti politikus, mégpedig Csárdi Antal mögé. Ezt azzal indokolta, hogy már négy évvel ezelőtt, a 2018-as választáson is „csapást tudott mérni a Fideszre”, és megverte ellenfelét, Hollik Istvánt. Vagyis bizonyította, hogy képes legyőzni a Fideszt a Belvárosban, a Várnegyedben, a Palotanegyedben és Belső-Ferencvárosban is. – Éppen egy ilyen emberre van szükség ahhoz, hogy 2022-ben itt is győzni tudjunk – írta Dobrev Klára.