Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hvg: Katari nagykövet lesz a honvédség távozó parancsnokából

Szerző: | 2021. június 10., 16:13 | Belföld

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka sajtótájékoztatót tart a Black Swan 2021 elnevezésû nemzetközi különleges mûveleti gyakorlat bemutatója után Szolnokon, az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison 2021. május 12-én (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Katarba küldik Honvédség nemrégiben felmentett parancsnokát, Korom Ferenc vezérőrnagyot, aki a közel-keleti arab emírség fővárosában, Dohában nagyköveti posztot tölt majd be – értesült a hvg.hu.

HIRDETÉS - AIP

A lap szerint ez egybevág azzal, amit a tábornok jövőjéről a Honvédelmi Minisztérium a távozásakor közölt: „tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja”. Mint írják, Korom Ferencet nagyköveti kinevezése előtt hétfőn délelőtt hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága.

Az egykori parancsnokot egyébként éppen csütörtökön méltatta Orbán Viktor miniszterelnök a kormányinfón, amikor a hvg.hu kérdésére azt mondta róla: „kiváló ember, sokat fogunk még együttműködni”. A szakmai munkájával is elégedett volt, azonban – tette hozzá – a Honvédség életében most „új szakasz következik”.

Korom helyett Ruszin-Szendi Romulusz lett a Honvédség parancsnoka.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Doha, honvédség, korom ferenc


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest