Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kelleni fog a harmadik oltás, de három vakcinatípus nem adható – állítja az immunológus

Szerző: | 2021. június 10., 07:24 | Belföld

Koronavírus oltás. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az új vírusvariánsok miatt egy éven belül szükség lesz harmadik oltásra is, de a vektoralapú vakcinák, tehát a Szputnyik, az AstraZeneca és a Janssen nem adható újra – jelentette ki Lisziewicz Julianna immunológus a Spirit Fm műsorában, amelyről a 24.hu számolt be. Szerinte csak a Sinopharm, a Moderna vagy a Pfizer vakcinájával lehet harmadiként oltani. 

HIRDETÉS - AIP

A szakember elmondta, a harmadik körre a jelenlegieknél már jobb oltások is rendelkezésre állnak majd. A Pfizer és a Moderna is fejleszt új oltóanyagokat, amelyek már az újabb mutációk ellen is védelmet nyújthatnak. (Arról nem ejtett szót, hogy a magyar kormány, az EU-ban egyedüliként, 2022-re és 2023-ra lemondott a közös uniós beszerzésű Pfizer-oltóanyagról.)

HIRDETÉS - AIP

Az immunológus felhívta a figyelmet arra, hogy Nagy-Britannniában a magas átoltottság ellenére újra emelkedni kezdett a fertőzések száma, ami már a negyedik hullám kezdetét is jelentheti. Az majd a következő hetekben derül ki, hogy a jelenlegi oltások hogy vizsgáznak, hiszen a kérdés az, hogy aki be van oltva, mennyire lesz beteg, hányan halnak meg az új, indiai mutáns miatt.

A látszathoz, ahhoz ragaszkodunk

A látszathoz, ahhoz ragaszkodunk

Nem tudjuk megfelelő színvonalon fenntartani az egészségügyi intézményeket, ezért inkább hazudnánk a születési anyakönyvi kivonatokban. Szép kis netflixes sci-fi készülhetne a Máshol Születettek Nemzedékéről,

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest