Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Módosítanának a Fudanról szóló előterjesztésen

Szerző: | 2021. június 10., 18:21 | Belföld

A Fudan tervezett kampuszára vezető, átnevezett utak (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Változtatást kezdeményezett az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról szóló előterjesztésen. Az MTI beszámolója szerint rögzítenék a szövegben, hogy a kormány legkésőbb jövő év végéig – konkrétan 2022. december 31-ig – beszámol a parlamentnek az intézmény létrehozásával kapcsolatos beruházás előkészítéséről és a megvalósítás tervezett költségeiről.

HIRDETÉS - AIP

A Fudan tervezett budapesti kampusza körüli viták már egy ideje középpontban vannak, habár Fürjes Balázs korábban azt mondta, hogy ebben a parlamenti ciklusban egyetlen kapavágás sem lesz. Szombaton mindenesetre több ezren tüntettek Budapesten a kínai intézmény ellen és a Diákváros mellett. A demonstráció másnapján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arról beszélt, a kormány támogatja, hogy ha meglesznek a tervek, a budapestiek népszavazáson dönthessék el, akarják-e a Fudan kampuszát.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fudan, törvényalkotási bizottság


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest