A DK reagált rá, hogy a Jobbik megszavazza a pedofiltörvényt

A DK reagált rá, hogy a Jobbik megszavazza a pedofiltörvényt

Arató Gergely, a DK képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 16-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik egy jobboldali párt, így máshová teszi a hangsúlyokat – így reagált a Demokratikus Koalíció politikusa arra, hogy Jakab Péterék az ellenzéki szövetségből egyedüliként meg fogják szavazni kedden az Országgyűlésben a pedofiltörvényt, annak melegellenes módosításaival együtt.

Ismert, az összes ellenzéki párt bojkottálja a homoszexualitás népszerűsítését tiltó, pedofiltörvény néven elhíresült törvényjavaslatot, egyedül a Jobbik fogja támogatni. – A Jobbik következetesen mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése. Így üdvözlünk minden szigorító kezdeményezést ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni – közölték az Alfahírrel. Azt is hozzátették ugyanakkor, hogy „a választások után viszont ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket. Pláne ha azokat a Fidesz a következő hónapokban – különféle csűrés-csavarással – alkalmassá tenné bármely magyar állampolgár megbélyegzésére.

A DK-s Arató Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában ennek kapcsán azt mondta, hogy a Jobbik egy jobboldali párt, és el tudja azt fogadni, hogy jobboldali pártként máshova teszik a hangsúlyt. A Jobbik is úgy látja, hogy nem szerencsés összemosni a kérdést, és a politikus biztos abban, hogy kormányon fognak javaslatot találni arra, hogy ezt a különbséget hogyan oldják fel.

A javaslat ellen hétfőn este ezrek tüntettek a Parlament előtt, lényegében megtelt a Kossuth tér. „Nem vagyunk pedofilok, ugyanúgy emberek vagyunk” – hangoztatták a rendezvény szónokai. A demonstrációról szóló beszámolónkat és a helyszínen készült fotókat cikkünkben megtalálja.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.