Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán maffiaállamáról beszélt a CEU végzőseinek Soros György

Szerző: | 2021. június 18., 13:53 | Belföld

Soros György 2018-ban (Fotó: Wikimedia/Niccolo Caranti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán-kormányt bírálva köszönti a CEU végzőseit Soros György üzletember – derült ki az egyetemalapító milliárdos már most közzétett beszédéből. Az üzletember június 18-án fogja online bejelentkezéssel üdvözölni a Bécsbe költözött intézmény hallgatóit. A kifejezetten kritikus hangvételű szöveget az Azonnali vette észre.

HIRDETÉS - AIP

Soros azzal köszöntötte a hallgatókat, hogy megismerhettek két országot: az Európai Unió egyik működő demokráciáját, Ausztriát, valamint Magyarországot, aminek vezetője büszke az illiberális demokrácia fogalmának feltalálására, a legtöbb más ember szerint viszont egy maffiaállam megalapítója. (Ezt a fogalmat Magyar Bálint volt oktatási miniszter dolgozta ki több tanulmányában.)

A milliárdos szerint, ahogy az ő fiatalkorában, úgy a mai világban is szembe kell nézniük a hallgatóknak azzal, hogy az elnyomó rezsimek száma és hatalma egyre csak növekszik. Főleg Kína befolyásának erősödését tartja aggasztónak, illetve azt, hogy a mesterséges intelligenciát emberek ellenőrzésére, nyomon követésére használják fel. „Kína szerepe, a növekvő egyenlőtlenség és a klímaváltozás azok a problémák, amelyekkel a CEU diplomásainak szembe kell majd nézniük, bárhová is kerülnek” – fogalmazott Soros György.

A milliárdos állítása szerint harminc évvel ezelőtt úgy hitte, az Európai Unió a nyílt társadalom megtestesülése, így követendő példa az egész világ számára. Azóta viszont szerinte a történelem rossz irányba fordult. Egyre erősödnek a tekintélyuralmi rendszerek, ennek a trendnek a megfordítása a mostani fiatalokra vár.

Soros korábban mindig Budapesten, személyesen üdvözölte az azóta Magyarországról elüldözött egyetem végzőseit. Az ellene indított kormányzati kampány erősödése után viszont már tartott a Magyarországra való utazástól.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ceu, Kína, maffiaállam, Soros György


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast: – Na, hol nem fogunk megöregedni?!

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest