Tömegközlekedési változások a meccs miatt

Tömegközlekedési változások a meccs miatt

Védőmaszkot viselő és a javasolt távolságtartással elhelyezkedő utasok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik városi autóbuszán (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A BKK a Facebookon hívja fel a figyelmét a városban a Franciaország ellen vívott, és 1-1-es döntetlennel végződött Eb-meccs után közlekedőknek, hogy számos járat menetrendje változott a mérkőzés miatt:

- Az M1-es metró az EB teljes ideje alatt (kivétel 06.20-án) mérkőzésnapokon sűrűbben és meghosszabbított üzemidővel közlekedik.

- Az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es és az 1M villamos a mérkőzések előtt és után sűrűbben közlekedik.

- Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbusz Bosnyák tér irányú Zugló vasútállomás megállóját áthelyezték a 907-es, a 973-as és a 979-es éjszakai autóbusz megállójába.

- A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz a Thököly úton lévő Keleti pályaudvar megállóját áthelyezték.

- A 30-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Verseny utcát nem érinti, illetve Újpest felé a Reiner Frigyes park megállót áthelyezték a Thököly útra, az 5-ös autóbusz megállójába.

- A 133E autóbusz megáll a Stefánia út/Thököly út megállóban, valamint a 7E, a 8E, a 108E és a 110E autóbusz a Reiner Frigyes park és a Stefánia út/Thököly út megállóban is.

- A 95-ös, a 195-ös és a 130-as autóbusz nem érinti a Puskás Ferenc Stadion M végállomást.

- A 77-es trolibusz módosított útvonalon jár, kihagyja az Egressy út/Stefánia út és a Puskás Ferenc Stadion M közötti megállókat. A trolibusz a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton a 75-ös trolibusz megállójában áll meg.

- A 72M trolibusz az Orczy tér felé terelve közlekedik, nem érinti a Stefánia út/Thököly út megállót, de ideiglenesen megáll a 901-es és a 918-as autóbusz Zugló vasútállomás megállójában.

- A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion M helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Puskás Ferenc Stadion M közötti megállókat.

Címkék: közlekedés

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.