A közalkalmazottak szakszervezete is azt kéri Ádertől, hogy ne írja alá a homofób pedofiltörvényt

A közalkalmazottak szakszervezete is azt kéri Ádertől, hogy ne írja alá a homofób pedofiltörvényt

Tüntetés a pedofiltörvény homoszexualitást érintő módosítása ellen a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Makrai Sonja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Független Szakszervezetek Európai Szövetsége (CESI) és a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) is elítéli magyar parlament múlt kedden elfogadott „pedofiltörvényét”, amely összemossa a pedofíliát és a homoszexualitást.

A két szervezet lapunknak is eljuttatott közleményében azt írta: „a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (röviden: LMBT) embereket gyakran éri megaláztatás, zaklatás, hátrányos megkülönböztetés és társadalmi kirekesztés szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt életkortól függetlenül. Ezen problémák kezelése az állami esélyegyenlőségi politika feladata lenne”.

A CESI és az MKKSZ szerint az LMBT-emberek gyakran válnak hátrányos megkülönböztetés áldozatává különösen a foglalkoztatás, az oktatás, az egészségügy és a szolgáltatásokhoz való hozzáférés területén. Az elutasítástól és a hátrányos megkülönböztetéstől való félelem miatt az LMBT-emberek többsége kénytelen eltitkolni szexuális irányultságát vagy nemi identitását, ami társadalmi helyzetük objektív feltárását is jelentősen nehezíti.

– A Parlament által elfogadott kirekesztő, gyűlöletkeltő törvény társadalmi egyeztetés nélkül született, politikai érdekeket szolgál, igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBT közösség tagjaival, ezáltal visszafordíthatatlan társadalmi feszültségeket és veszélyeket fog okozni – írták.

Attól tartanak, hogy a törvény nagy horderejű változásokhoz vezethet az oktatási programokban, a médiában és a kulturális életben – ellentétben az egyenlőség, a sokszínűség és a tolerancia elvével, amelyre társadalmaink épülnek.

A szervezetek ezért arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt, valamint sürgetik az Európai Uniót, és a magyar embereket is, hogy álljanak ki a törvény ellen. Úgy vélik, az Európai Parlamentnek és a Tanácsban eljáró tagállamoknak egységes frontot kell képviselniük ebben a kérdésben, és támogatniuk kell az Európai Bizottságot.