Másodfokon kétéves eltiltást kapott Sidi Péter

Másodfokon kétéves eltiltást kapott Sidi Péter

Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége hétfőn, másodfokon két évre tiltotta el Sidi Pétert, amiért a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató Péni István szobájába.

Nagy György, az MSSZ elnöke az elnökségi ülés után tartott sajtótájékoztatón bemutatta azt a felvételt, amelyen látható, ahogy a komáromi világ- és Európa-bajnok puskás belépett csapattársa szobájába, majd közel 45 perc után elhagyta azt.

– A mai napon az elnökség az én javaslatomra az elsőfokú egyéves eltiltást két évre módosította – mondta a sportvezető. Hozzátette, a szövetség nem tudja bizonyítani azt, hogy Sidi manipulált Péni vitaminjával, és vádaskodni sem akar, a büntetést csak a jogtalan behatolás miatt szabták ki rá.

Péni Istvánt viszont a pozitív doppingminta ellenére a nemzetközi szövetség közvetlenül a májusi, eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette, miután illetékes testülete arra a megállapításra jutott, hogy ártatlan a szóban forgó doppingügyben, vele szemben szabotázs történt.

(MTI)