Hamarosan megszűnhet a korlátozások „jelentős része”

Hamarosan megszűnhet a korlátozások „jelentős része”

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenlegi járványügyi korlátozások jelentős részét megszünteti a kormány, amikor elérjük az 5,5 millió beoltottat – ezt Novák Katalin közölte a Facebook oldalán. A Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs vezetője ehhez csak annyit tett még hozzá, hogy a részleteket a csütörtöki kormányinfón fogják ismertetni.

A koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal legfrissebb, szerda reggeli adatai szerint a beoltottak száma 5 431 713 fő, közülük 4 619 877-en már a második oltást is megkapták. Azt is egyértelművé tették, hogy „az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát”.

Novák Katalin azt egyelőre tehát nem közölte, hogy milyen korlátozások feloldásáról lehet szó.

Ami jelenleg is érvényben van, hogy maszkot kell viselni a tömegközlekedési járatokon és az üzletekben, vagyis, ahol a már védettek és a nem védettek találkozhatnak. Védettségi igazolvánnyal látogathatók csak az éttermek belső terei, a szállodák, a kulturális intézmények és egyéb zárt térben tartott programok. Lakodalmakat 200 főig lehet tartani és 500 fő feletti szabadtéri rendezvényhez is szükség van a védettségi igazoláshoz.

Címkék: Novák Katalin