Kihirdették: szabad a belépés Magyarországra a környező országokból

Kihirdették: szabad a belépés Magyarországra a környező országokból

Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelőnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezően regisztrálják belépőket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani. MTI/Varga György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány szerdától több helyen megnyitotta a magyar határokat, erről jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben – szúrta ki a Telex. Június 23-tól korlátozás nélkül be lehet utazni Magyarországra Horvátországból, Ausztriából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából.

Szijjártó Péter külügyminiszter pár napja jelentette be, hogy ha nem történik fordulat a járvány visszaszorításában, megszűnik a belső schengeni határokon az átkelőhelyek őrzése, és meg tudják nyitni a jelenleg lezárt határátkelőhelyeket, visszaállítva a közlekedés és átjárás lehetőségét.

A magyar kormány arról is rendelkezett, hogy felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon – függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

A kormány eddig 17 országgal egyezett meg abban – legutóbb például Kazahsztánnal –, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engednek az állampolgáraiknak az országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket.