Újabb nyári áramfogyasztási rekordot regisztrált a Mavir

Újabb nyári áramfogyasztási rekordot regisztrált a Mavir

Egy nõ bevizezi magát a hõségben a Szabadság téri szökõkútban 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A keddi rekord után megdőlt Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztási rekordja szerdán is, a rendszerterhelés csúcsértéke elérte a 6814 megawattot (MW), 28,7 Celsius-fokos napi átlaghőmérséklet mellett – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Szöveg: a magyarországi tényleges villamosenergia-felhasználás havonta, GWh

Az érték jelentősen, 154 megawattal meghaladja a kedden mért 6660 megawattos történelmi rekordértéket. Az adatokból látszik, hogy a nyári időszakban mért terhelési csúcsok értékei kezdenek összemérhetővé válni a téli abszolút országos rekorddal, amely 7119 MW volt 2021. február 11-én – hívta fel a figyelmet a rendszerirányító. Azt írták, a jelenséghez hozzá kell szokni, a terhelési rekordok mögött a fogyasztási szokások, a klímaberendezések és egyéb elektromos eszközök, például elektromos autók töltése, tömegessé és átlagossá váló használata áll.

Címkék: hőség, Kánikula, mavir