400 milliárd forintnyi beszerzésről döntött a Rogánék alá betagolt kormányzati ügynökség

400 milliárd forintnyi beszerzésről döntött a Rogánék alá betagolt kormányzati ügynökség

A 4iG International Innivative IT Investment irodaháza a III. kerületi Montevideo utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyors egymásutánban előbb a Delta Systems Kft., majd a 4iG vezette konzorcium jelentette be, hogy egyenként 200 milliárdos informatikai keretmegállapodást írt alá a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-vel (DKÜ) – írja a Telex.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda (vagy is Rogán Antal) alá betagolt DKÜ azzal indokolta hivatalosan az öt évre érvényes keretszerződések megkötésének szándékát, hogy ez átláthatóbbá és rendszerezhetőbbé teszi az állami informatikai kiadásokat, „a tervezett és átgondoltabb beszerzésekkel javítja az állami vállalatok, a közigazgatás, vagy a közműszolgáltatások hatékonyságát”. 

A korábban Mészáros Lőrinc üzlettársaként ismert Jászai Gellért hatvan százalékos érdekeltsége, a 4iG által vezetett konzorcium kétrészes közbeszerzési eljárást nyert meg, homogén, illetve inhomogén szerverek és tárolók szállításáról. A Portfolio híre szerint a két tétel együttesen egy 204,74 milliárd forintos keretszerződést tesz ki. A keretmegállapodás nem biztosít automatikus megrendeléseket, az érintett szervezetek igényei alapján az egyes konkrét beszerzéseket újra megversenyeztetik a keretmegállapodásban résztvevő konzorciumok között. Egy nappal korábban a Delta Technologies számolt be hasonló keretszerződésről: a tőzsdei cég leányvállalata, a Delta Systems Kft. szintén 200 milliárd forint értékben állapodott meg a DKÜ-vel.