Dobrev Klára a CNN-ben: Orbán azt akarja, hogy az emberek mindig gyűlöljenek valakit

Dobrev Klára a CNN-ben: Orbán azt akarja, hogy az emberek mindig gyűlöljenek valakit

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnökjelölt-jelöltje interjút adott a CNN amerikai hírtelevíziónak. Az interjú apropója a homofóbtörvény volt, de szó esett az ellenzéki összefogásról is.

Dobrev Klára elmondta az interjúban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök politikájának fókuszában mindig az áll, hogy újabb és újabb embercsoportokat, entitásokat jelöl ki, rendszerint a választások közeledtével, akik ellen gyűlöletre uszítja az embereket, így tereli el a figyelmet a valós politikai teljesítményéről.

A DK európai parlamenti képviselője szerint Orbán az utóbbi időben sok lépést tett abba az irányba, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból, és egyértelműen Oroszország, Kína és Törökország felé orientálódik az euroatlanti közösség helyett. Szerinte Orbán utolsó indoka, ami még Európához köti, az uniós támogatások, de már ez az indok is kezdi erejét veszíteni

Az ellenzéki összefogásról elmondta, hogy ez az egyetlen módja Orbán legyőzésének, mert önkényesen megváltoztatta a választási törvényt. Az ellenzéki pártok Dobrev Klára szerint azért fogtak össze, hogy „véget vessenek ennek a rémálomnak”.