Sehol sem emelkedett a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Sehol sem emelkedett a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben világszerte egyre több helyen nő a fertőzöttek száma a koronavírus korábban indiaiként ismert delta variánsa miatt, itthon egyelőre nincs nyoma ennek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb tájékoztatása szerint a 26. héten a szennyvízminták eredményeinek országos átlaga továbbra is alacsony szinten stagnált. Emelkedés egyik vizsgált városban sem volt megfigyelhető.

A járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal szerint ez is jelzi, hogy a járvány harmadik hulláma elvonult.

A hétfő reggeli járványadatok szerint egyébként hétvégén 65 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 262 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Összesen négyen hunytak el, így a koronavírus itthon már 29 996 áldozatot követelt. 5 506 665-en kaptak oltást, jelentős részük – 5 058 824 fő – már a második vakcinán is túl van.