Ingyen munkaerőt jelentettek, így hiányoznak a visszavont katonák a kórházakból

Ingyen munkaerőt jelentettek, így hiányoznak a visszavont katonák a kórházakból

Katona teszteli a sorszámadó berendezést a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) udvarán felállított sátorban 2020. szeptember 21-én, ahol újból üzembe helyezik a sátorrendszert (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava által megkérdezett kórházak vezetőit váratlanul érte az oda vezényelt katonák július 1-jével való visszahívása, és állították hiányozni fognak az egyenruhások az ellátásból.

A katonákról már a járvány alatt is dicsérően beszéltek a páciensek és a kórháziak is. Irányították a betegeket, segédkeztek az oltások adminisztrációjában, a Covid-ágyak bővítésekor cipelték a bútorokat, betegeket – írja a Népszava. A lap által megkérdezett szakértők arra hívta fel a figyelmet, hogy nem lehetett nem észrevenni, hogy valójában az egészségügy békeidőben is fennálló munkaerőhiányát pótolták. A járványvédekezésre hivatkozva parancsra mozgatható „ingyenes” emberekhez jutottak az kórházak. Ám a vészhelyzet lefújásával ez a szükséglet nem szűnt meg.

Ezzel párhuzamosan a kórházparancsnokokat is visszahívták a gyógyítóintézményekből. Az ő távozásukról már óvatosabban nyilatkoztak az intézményvezetők.