Orbán Viktor megnézte, mennyi helyen „gyalázzák”

Orbán Viktor megnézte, mennyi helyen „gyalázzák”

Orbán Viktor ellenzéki újságot vásárol (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy „klasszikus” újságárushoz tért be, így akarta bizonyítani Orbán Viktor, hogy nincs itthon gond a sajtószabadsággal. Rendhagyónak tűnő akciójáról egy videót is közzétett.

Megtaláltam az „elveszett” sajtószabadságot – ezzel a címmel tett közzé egy rövid videót a Facebook oldalán Orbán Viktor. A kormányfő így reagált arra, hogy egyedüli uniós vezetőként felkerült a Riporterek Határok Nélkül újságíró szervezet által összeállított, „a sajtószabadság ellenségeit” listázó dokumentumra. Olyanokkal került egyébként egy listára, mint Vlagyimir Putyin, Kim Dzsongun, Recep Tayyip Erdogan vagy éppen Aljakszandr Lukasenka.

A miniszterelnök a videó szerint besétál egy klasszikus újságoshoz, majd rövid párbeszéd után rátér a céljára. – Fölpakoltak bennünket, mármint Magyarországot valami sajtószabadság ellenségeinek listájára – fogalmazott, majd egyből hozzátette, hogy ez „Soros Gyuri bácsinak valamilyen szervezete”. Ezért arra kíváncsi, hogy egy „klasszikus újságosnál” milyen kormányt kritizáló vagy gyalázó újságok vannak.

Az újságos ajánl neki 168 Órát, HVG-t, a kormányfő pedig észrevesz egy Magyar Narancsot is. Cinikusan azt is megkérdezi, hogy ezekből egyébként mennyit visznek, a válasz szerint – bár az nem derül ki, hogy pontosan melyik lapra gondol – „hetek óta hozzá sem nyúlnak”. Kap még a miniszterelnök az eladótól egy Népszavát, meg is jegyzi, hogy „ez is jó”, illetve előkerül egy Élet és Irodalom.

Orbán Viktor végül azzal zárja, hogy nyomorúságos állapotban van a sajtószabadság, ha csak ennyi helyen gyalázzák.

A videó végén egyébként még érkezik egy másik vásárló, aki meglátva a kormányfő kezében lévő lapokat, megjegyzi, hogy örül annak, hogy más is vesz Népszavát.

Címkék: Orbán Viktor