Az OLAF vizsgálja a Heves megyei piacterek beruházásait

Az OLAF vizsgálja a Heves megyei piacterek beruházásait

Az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF brüsszeli székháza (Forrás: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabálytalanságok gyanúja miatt eljárást indított az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) tíz Heves megyei településen, ahol európai uniós forrásból különös körülmények közt építettek piacokat – írja értesüléseire hivatkozva a 24.hu.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentésére kezdett vizsgálódásba az OLAF: két eljárásban vizsgálják Boconád, Kisköre, Ludas, Tarnaméra, Tarnaörs és Boldog, valamint Atkár, Lőrinci, Nagyfüged, Nagyréde piacait. 

A fideszes Szabó Zsolt választókerületében található településeken az EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának (TOP) a forrásaiból építettek piactereket. 

A portál korábbi cikkéből kiderült, hogy egy nagyjából 20 kilométer sugarú körben nyolc piactér is épült, épül, összesen 277 millió forintból. Húsz kilométerrel odébb, Kiskörén megújult egy kilencedik is, 34 millióból, Lőrinciben pedig egy sokkal grandiózusabb, önmagában 317 millióból. 

A beruházások mindegyikét vizsgálják, ráadásul több településen jelentős csúszásban voltak a kivitelezések, volt, ahol februári cikkük megjelenéséig csak egy nagy gödröt tudtak kiásni a tervezett piactér területén.

Több községben azt a Fejlesztési és Koordinációs Központ Nonprofit Kft.-t bízták meg a projektmenedzsmenti feladatokkal – ez magában foglalja az árajánlatok bekérését is, ha nincs közbeszerzés –, amelynek Gál Erzsébet a vezetője. A portál korábban megírta, születési dátuma alapján arról a Gál Erzsébetről lehet szó, aki korábban a hatvani városüzemeltetési, illetve a városgazdálkodási céget is vezette még Szabó Zsolt polgármestersége idején.  

A munkát pedig általában egy hevesi, a közbeszerzéseken rendre sikeres cégre bízták, amely korábban az MTVA-nak gyártott műsorokat.