Kövér László úgy véli, megéri az unió összeomlását

Kövér László úgy véli, megéri az unió összeomlását

Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyûlés elnöke online megbeszélést folytat Jüri Ratas észt házelnökkel az Országházban 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Az Országgyûlés Sajtóirodája/Pólya-Petõ Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér László szerint még az ő életében összeomlik az unió, mert szerinte a közösség fenntarthatatlan pályán mozog gazdasági, társadalmi, szellemi és erkölcsi értelemben egyaránt. Hazánk azonban egészen addig tagja marad – olvasható a Mandinernek adott interjújában. Szerinte ezzel együtt az Európai Unió előnyös feltételeket nyújt a magyar nemzeti érdekek képviseletére, ugyanakkor az idő előrehaladtával ez a lehetőség egyre szűkebb.

A házelnök irracionálisnak tartja azt a dühöt, ahogy a nyugat-európai politikusok jelentős köre reagált a magyar „pedofilellenes” jogszabályra, amely véleménye szerint az elmúlt 12 év egyik legfontosabb jogszabálya. Arról is beszélt, hogy a németeknek semmi joguk nincs hazánkat bírálni a törvény kapcsán, hiszen Németországban a homoszexuálisok jogi diszkriminációjának felszámolására sem túlságosan régen került sor.

Úgy véli, az egész politikai klímát befolyásolja majd, ha Olaszországban és Franciaországban a jobboldal kerül hatalomra.

A Fudan Egyetem magyarországi kampuszáról hozott döntés szerinte jó döntés. A fejlett nyugati államok szavakban ugyan fellépnek Európa biztonsága érdekében, miközben erőteljesen építik gazdasági kapcsolataikat Kínával, illetve számos ország felsőoktatása áll kapcsolatban kínai partnerekkel.

A nyugat-európai országok vezetőit pedig azzal vádolta, hogy a kelet-európai népeket soha nem vette emberszámba és „valahányszor nem maradunk csendben, és szabad, független néphez illő módon lépünk fel, megsértjük azt a hallgatólagos világrendet, amiben nekik primátusuk van”.

A Borkai- és a Szájer-ügyről szólva elmondta, azok kezelése megmutatta, hogy a Fideszben még vannak erkölcsi normák. Az ellenzéket pedig alkalmatlannak tartja a kormányzásra.

Az ellenzéki összefogást úgy értékelte: semmilyen elképzelésük sincs a kormányzásról, „csak jópofának gondolt bemondásokkal próbálják traktálni a nagyérdeműt, amik ráadásul egymással is szöges ellentétben állnak”. Ő nem lát esélyt arra, hogy választók többsége őket választaná.

Arra a kérdésre, munkáját folytatná-e államfőként, azt felelte: nem látja, hogy ennek most realitása lenne, de ha a megfelelő időben felkérést kapna arra, akkor sem lenne nagyon lelkes, „bennem ilyen típusú ambíció soha nem volt”.