Orbán: Nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba

Orbán: Nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen az érkező Orbán Viktor kormányfő nyilatkozik a közmédiának a belgrádi repülőtéren 2021. július 8-án. A háttérben Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba – mondta a magyar miniszterelnök csütörtökön Belgrádban, újságíróknak nyilatkozva.

Orbán Viktor úgy értékelt: hasznos vita volt, az álláspontok teljesen letisztultak. Minden világos és érthető: az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket beengedjük az iskolákba és az óvodákba – mondta.

Magyarország ezt nem akarja – szögezte le. A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Az európai alapszerződések szerint ez nyilvánvalóan a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

„Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója” – jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve: „akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba”.

Mint megírtuk, az Országgyűlés június közepén fogadott el egy olyan törvénymódosítást, amely egyebek mellett kimondja, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. A jogszabály ellenzői szerint az új törvény módosításaival összemossa a pedofília és a homoszexualitás fogalmait. A törvény kiverte a biztosítékot az Európai Unió vezetői között is, a június végi EU-csúcson több vezető is arról beszélt, hogy a magyar homofóbtörvény mennyire abszurd, és azt javasolták, hogy Magyarország lépjen ki az EU-ból.

Daniel Freund zöldpárti uniós képviselő a héten arról beszélt, hogy az Európai Bizottság minden bizonnyal kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a nagy port kavaró, homofóbiával vádolt, eredetileg pedofiltörvénynek nevezett jogszabály miatt is, azonban ezek az intézkedések „nem fogják megállítani a magyar kormányt”.