Törölte Jakab Péter az éneklős videóját

Törölte Jakab Péter az éneklős videóját

Jakab Péter énekel (Forrás: Jakab Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jakab Péter énekelt, a dalszerző felháborodott, a politikus pedig törölte a videót. Így foglalható össze röviden a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének legújabb kampányfogása.

Jakab Péter éneklős ügye szombaton kezdődött: a Jobbik elnöke feltöltött a Facebookra egy videót, amelyen  Vörös István 1993-as Kié ez az ország? című szerzeményét énekli el, bár átköltve, a mai közállapotokra hangolva. Annál a sornál például, hogy „A Balaton-parton otthontalanul”, a politikus azt énekelte, „A Balaton-parton Mészáros az úr”.

A különös akciót azzal magyarázta, hogy a vidéket járva látja, hogy ez az ország azoké, akik kiszolgálják az újból felépülő pártállami rendszert. Azt, ami ellen egykor oly sokan lázadtak, rendszerváltásért kiáltva. Ezért Nagykőrösön, két utcafórum között egyik barátjával megcsinálták a videót. – Elénekeltük, mert hiszünk benne, hogy ez az ország valóban a tied. Nem Mészárosé, nem Rogáné, nem Kövéré, nem Orbáné, nem Ráhelé, hanem a TIED! A melósé, a nyugdíjasé, a fiatalé, a gyermeké, a szülőé, a nagyszülőé – írta.

Vörös István dalszerzőnek ugyanakkor nem tetszett az ügy. A szerzeménye átköltésére úgy reagált, hogy a dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra, nem engedélyezte. Különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják, és politikai felhangot adjanak neki. Ezért felszólította Jakab Pétert, hogy a videót törölje.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje néhány órával később visszaüzent Vörös Istvánnak. Mint írta, a szerző, aki egykor talán maga is lázadt egy rendszer ellen, most felháborodott a lázadásukon. – Hogy a dalt félti, vagy csak saját magát a rezsim haragjától, nem tudom. Ő már nem lázad. Mi igen – közölte.

A videó mindenesetre már nem elérhető a politikus Facebook oldalán.